Het Vergeten Kind

Tovertuin voor het vergeten Kind

In Nederland hebben duizenden baby’s, peuters, kleuters en tieners de pech om niet op te groeien in een stabiele en veilige thuisomgeving. Velen van hen slapen niet eens meer in hun eigen bed. Het zijn vergeten kinderen tussen 0 en 18 jaar, die zijn mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht. Zij leven noodgedwongen in opvanglocaties in een sobere leefomgeving met veelal beperkte specialistische begeleiding en minimale speelmogelijkheden.

Guusje Nederhorst stierf in 2004 op de leeftijd van 34 jaar. Ter nagedachtenis aan zijn vrouw richtte Dinand Woesthoff (leadzanger Kane) in 2007 de Guusje Nederhorst Foundation op. Guusje verdroeg geen onrecht tegen kinderen. Het liefst wilde ze alle hulpbehoevende kinderen een hand reiken, een thuis geven. Haar wens was om kinderen, die een moeilijke jeugd doormaken, weer te laten lachen en stralen.

Guusje heeft haar wens niet meer zelf kunnen meemaken. Vanuit de Guusje Nederhorst Foundation werd gestart om haar idee van “Tovertuinen” te realiseren voor kinderen die niet het geluk hebben om in een stabiele gezinssituatie op te groeien.

De stichting koos er in 2009 voor zich volledig in te zetten voor kinderen in Nederland die, ten gevolge van verschillende problematiek, niet thuis kunnen opgroeien en die moeten verblijven in sobere opvangcentra. Omdat deze kinderen in opvangcentra door het hele land verblijven, soms op geheime locaties om hun veiligheid te garanderen, hoor je ze niet en zie je ze niet.

Juist daarom wordt deze groep kinderen zo makkelijk vergeten.